Съмнителен звук в колет от Германия вдигна на крак вчера пощата, полицията и кметството в Средна кула.
Суматохата настанала малко след 8 часа, когато началничката и служителка в пощенския клон отишли на работа. Двете жени чули от колети звук, наподобяващ електронен брояч на взривно устройство и веднага повикали охранителя. Той пък се обадил на полицейския участък на горния етаж в същата сграда.
Униформени отцепили района и започнали да преглеждат всички колети. Установено е, че странният звук идва от пакет от Германия, изпратен до 55-годишна жена в Средна кула от дъщеря й, която живее в Германия. Полицията веднага се свързала с младата жена и тя обяснила, че е изпратила на майка си мобилен апарат „Нокиа“, който бил зареден и включен. Пакетът бил отворен и отвътре излязъл GSM-ът, който давал звукови сигнали за необходимостта от набиране на ПИН-код. Апаратът е предаден на получателката и така операцията по обезвреждането на „бомбата“ приключила за близо час.
Това е втората фалшива тревога през последните няколко дни. Миналия вторник продавачка на базара на ул.“Александровска“ срещу ОУ „Отец Паисий оставила два кашона с чорапи до банка „Токуда“, докато сваля стока от трабанта си. Една от кутиите, прилежно опакована с тиксо, бе забелязана от бдителен гражданин, който подаде сигнал на тел.112. Районът бе отцепен от полицаи, а съседните магазини и близкият блок бяха евакуирани до пристигането на екип на ДОТИ от Варна.
По-късно униформени разказаха, че тайно са се надявали някой да дойде да си прибере кашоните, но продавачката явно се беше уплашила и не се появи. Така съмнителните кутии бяха взривени, след което се видя, че в тях има чорапи.