Следващата седмица „Топлофикация Русе“ ще спре отоплението в целия град, съобщиха от дружеството. Решението е взето във връзка с повишаването на средно дневните температури и прогнозата за трайно затопляне. Съгласно Общите условия за продажба на топлинна енергия  парното се спира, когато средната външна денонощна температура в три последователни дни е над 12 градуса, а метеорологичната прогноза за следващите 7-10 дни предвижда по-високи от тази граница температури.
Спирането на отоплението ще започне на 19 април  и ще приключи до 22 април.
Всички клиенти, които желаят да се възползват от отопление след този период, трябва да заявят своето желание с решение на общото събрание на сградата.
С цел изготвяне на коректни изравнителни сметки, дружеството приканва абонатите си да осигурят достъп за отчет на уредите си за дялово разпределение на фирмите топлинни счетоводители.
Клиентите на дружеството ни няма да имат възможност да подават данни за отчет на собствените си уреди за дялово разпределение за април чрез сайта на „Топлофикация Русе“ ЕАД поради задължителното изискване на нормативната уредба за визуален отчет.
От русенското дружество декларират, че в предстоящите летни месеци ще положат максимални усилия за оптимална подготовка за следващия отоплителен период.