Групичката от четирима ветовчани, спецове в телефонните измамни, остава за постоянно в ареста. Това реши състав на Районния съд в Разлог, но мярката може да се обжалва. 28-годишният Димитър Атанасов по прякор Сисито, 42-годишният Марин Илиев, 25-годишният Васил Василев и 21-годишният Димитър Петров поискаха да бъдат пуснати под домашен арест, но на този етап не извадиха късмет.
Мошениците бяха спипани преди седмица до язовир „Тетово“ при предварително планирана акция на полицаи от няколко града. Макар да били заобиколени от вода и природа, телефонните измамници не търсели наслада от гледката, а уединение, за да могат необезпокоявано да пласират алчните си номера. Впрочем това било практика при подобни заблуди по телефона с цел мошениците да не бъдат забелязани от странични хора и да наблюдават дали някой не ги следи.
Въпреки опита да замаскират престъпленията си, четиримата ветовчани бяха спипани по средата на пореден свой коварен удар. А по следите им полицията тръгнала, след като само за 2 дни - на 26 и 27 март, успели да заблудят няколко човека от Разлог и Банско и да им отмъкнат общо 9000 лева.
Първата жертва уж разговаряла по телефона с нейния зет Сашко, който я замолил за 1000 лева назаем, които трябва да плати като капаро за радиатори. По същата схема била заблудена и друга жена от Разлог, която получила обаждане от братовчед си, който й поискал 1000 лева за освобождаване на задържани от митницата радиатори. Измамена била и жена от Банско, на която звъннал „неин познат от Македония“, който й поискал 2000 лева за капаро за 6 радиатора. С 5000 лева в Разлог олекнала друга жертва, на която телефонирал „нейният роднина Васко от Ракитово“. Жената се срещнала с човек, представил се за Николай Николов, на когото предала пачките.
Съдът в Разлог обърна внимание, че ветовчаните са опитни в извършването на престъпления и пускането им на свобода би било опасно за околните. Затова трябва да стоят задържани в ареста.