Пиян шофьор на 63 години тръгнал срещу движението с „Дачия Логан“ в понеделник рано сутринта и блъснал две коли.
Инцидентът станал в 7.30 часа на метри от кръстовището срещу църквата „Св.Архангел Михаил“ на бул.“Липник“. Минути преди това Б.С. излязъл от перпендикулярната улица „Котовск“ и за изумление на чакащите на светофара свил веднага вляво. В това време светнал зеленият сигнал и на кръстовището настанала суматоха. Неадекватният шофьор ударил една от чакащите в посока КАТ коли, която след секунда била блъсната и от идващия отзад автомобил, чийто водач не успял да спре.
Ранени от верижната катастрофа няма, щетите са леки, а причината за нелепия инцидент била изяснена от дрегера - Б.С. седнал в колата с 1.48 промила алкохол в кръвта. По всяка вероятност той е пил до късно и е нямал време да изтрезнее, защото е трябвало да отиде на работа, смятат разследващи. 
В неделя в 5 часа призори пък екип на Първо РПУ спрял за проверка „Опел Зафира“ на бул. „Съединение“, управляван от 23-годишния К.Ж. от Мартен. При проверката на документите полицаите усетили дъх на алкохол и при проверка с дрегер уредът показал 1.80 промила. Установено било, че К.Ж. се връщал от нощно заведение, където е обърнал няколко питиета.
Вечерта в 23.45 часа друг екип на Първо РПУ спрял за проверка рено до бензиностанция „ОМВ“ срещу Централна гара. Зад волана бил И.В., на 23 г., от Писанец, който също управлявал колата след употреба на алкохол. Измерените промили в него били 1.59.
Още един пиян шофьор е заловен през уикенда. В събота в 7.10 часа до бл.“Диляна“ в „Здравец“ е спипан 19-годишен водач на сеат с 1.37 промила алкохол. Момчето било от Ветово, който град държи рекорда в полицейските хроники със заловени пияни или неправоспособни водачи.
Книжките на четиримата шофьори са отнети, а те са пратени на съд.