С 4 победи с 1:0 и едно нулево реми „Дунав“ върви по шампионския модел на „Челси“ от миналата кампания в Англия. С по 3 точки след всеки кръг английският отбор под ръководството на бившия си мениджър Жозе Моуриньо ликува с титлата на „Стамфорд Бридж“. Така икономично, стегнато и без кардинални грешки се движи и лидерът в родната „Б“ група. Впрочем очертаващият се нов шампион в Англия „Лестър“ също има подобна статистика.
Ако приемем, че „Локо“ /ГО/ вече изхвърча от релсите в борбата за първото място, на върха се очертава все още доста завързан задочен двубой между „Дунав“ и „Поморие“. Дунавци победиха поморийци през двата полусезона и дори да се стигне до равен точков актив, ще завършат на първо място. 
До края на първенството остават още седем кръга, а елементарният сбор от поредни победи в тях са 21 точки! Такова ударно представяне едва ли е по силите на някой отбор. Ще има ремита, може би ще възникнат и изненади, стига те да са плод на честна битка, а на не уговорки - една от типичните язви на българския футбол. 
Но да хвърлим поглед върху програмата и да видим какво ни предлага тя. Няма да правим изчисления в детайли, защото сметките без кръчмар обикновено вършат лоши услуги. Ще подчертаем само, че „Дунав“ има 4 мача в Русе - с „Банско“, „Добруджа“, „Септември“, „Верея“. Двубоите навън са 3 - с „Локомотив“ /Мездра/, „Пирин“ /Разлог/, „Спартак“ /Плевен/. 
Ето каква е програмата на седемте кръга, които ще решат всичко.
16 април 
„Дунав - „Банско“
„Лудогорец 2“-“Поморие“
23 април
„Локомотив“ /Мз/-“Дунав“
„Поморие“-“Литекс 2“
30 април
„Дунав“-“Добруджа“
„Нефтохимик“-“Поморие“
7 май
„Дунав“-“Септември“ /Симитли/
„Поморие“-“Созопол“
14 май
„Пирин“ /Разлог/-“Дунав“
„Септември“ /Симитли/-“Поморие“
21 май
„Дунав“-“Верея“ /Стара Загора/
„Ботев“ /Гълъбово/-“Поморие“
28 май
„Спартак“ /Плевен/-“Дунав“
„Поморие“-“Локомотив“ /ГО/