И Русе се нареди в нелицеприятния списък на градовете, в които дори най-дребната шофьорска грешка може да предизвика уличен бой.
На 8 април около 11 часа 63-годишният водач Е.Б. отнел при изпреварване на улица „Дондуков-Корсаков“, на един хвърлей от Първо РПУ, предимството на 23-годишния Б.А. Засеченият натиснал клаксона, а нарушителят веднага спрял и започнал да крещи на колегата си. Б.А. също се изправил от автомобила си, но получил удар в лицето. Без да се двоуми, удареният младеж отвърнал на удара и повалил Е.Б., който при падането на асфалта си ударил главата и загубил съзнание. Б.А. обаче не си тръгнал, както обикновено става в подобни напоследък случаи, а започнал да оказва първа помощ на пострадалия и се обадил на тел.112. Е.Б. е откаран в болницата и е настанен в неврохирургия с черепно-мозъчна травма. 
След положените усилия на неврохирурзите пациетът е по-добре, но все още има опасност за живота му. Срещу Б.А. е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.