Волейболната легенда Владимир Николов беше посрещнат с аплодисменти от родители и деца при откриването на школа на негово име в Русе. Той пристигна с група наставници и с мениджъра на националния отбор Стефан Чолаков. Както писа вече „Утро“, домакин на първият камп на русенски терен е „Булстрад Арена“, а за участие в него се записаха състезатели от няколко възрастови групи. 
„Школата ще е за масов спорт. Ние няма да се конкурираме с другите клубове, а ще си партнираме с тях“, каза Владо Николов на пресконференция, на която присъства зам.-кметът Иван Григоров.
Оснавателят на волейболното училище в Русе посочи, че през идентичната школа на София за няколко месеца минали 400 души. Между тях имало цели семейства. 
„Това е социален проект. Благодаря на община Русе, лично на кмета Пламен Стоилов и на зам.-кмета Григоров, че ни протегнаха ръка и застанаха зад нашата идея. Благодарение на финансовата помощ, която получаваме от общината, таксите в Русе ще са два пъти по-ниски от тези в столицата“, заяви Николов. 
Месечният абонамент при тренировки от два пъти в седмицата ще струва 20 лева. 
До края на месеца ще бъдат подбрани треньорите, които ще работят в русенското волейболно училище „Владо Николов“.