„Дунав“ се пребори за изключително важна победа от 1:0 като гост на „Оборище“ /Панагюрище/. Новите 3 точки, затвърждаващи за пореден път амбициите на отбора за влизане в „А“ група, бяха осигурени с гол на Диян Димов. Завърналият се след наказание за два мача капитан се разписа в 52-а минута. Тогава дефанзивният полузащитник се възползва от флангово подаване на Николай Колев, стреля веднага и прати топката в мрежата на Яначков, за да запише гол №8 в личната си сметка. Така той поведе листата като пръв стрелец за отбора от началото на първенството. Димов можеше да даде преднина на своите още през първото полувреме, но тогава вратарят Яначков се справи с тежкия му удар.
Мачът на стадион „Орчо вайвода“ се игра при лудо пролетно време с връхлитащи талази от проливен дъжд. Теренът обаче бе отличен, а и футболистите на „Дунав“ се приспособиха по-бързо към него. Те имаха възможност да открият резултата още през първото полувреме, но Николай Колев пропусна да се разпише. След почивката пък добри ситуации за гол възникнаха пред Мирослав Будинов, Бранимир Костадинов, Петър Патев. Шансът пред домакините бе в коварен шут на Георги Нетов.

Великов: Най-сетне играхме 
при перфектно съдийство


„Заслужихме победата. Доволен съм от всички момчета. Имахме 5-6 положения срещу само едно на съперника за цял мач. Съдията Алексов бе перфектен! Ако и другите рефери ръководят мачовете по този начин, няма да имаме никакви проблеми и няма да се ядосваме след всеки кръг. Да кажа още, че надделяхме срещу силен отбор, който победи по-рано „Локомотив“ /Горна Оряховица/ и „Поморие“. Затова победата е два пъти по-ценна. Антон Огнянов нямаше как да пътува за Панагюрище. Преди мача дойде и ми каза, че няма смисъл да рискувам с него заради контузията му в петата. Надявам се да бъде готов за двубоя с „Банско“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.  
Съдията от София Тихомир Алексов се постара да впечатли наблюдателя и инструктор на УЕФА Марк Бата и се представи отлично.
В следващия си двубой 16 април дунавци ще посрещнат в Русе доста коварния тим на Банско.   
„Оборище“: Яначков, М.Димов, И.Иванов, Нетов /60 - Цанков/, Маркес, Бахъров /60 - Мусунгу/, Цветков, Н.Иванов, Альошев, Димитров, Колев /74 - Христов/.
„Дунав“: Луков, Петков, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов /66 - Здравчев/, Читаков, Будинов, Чакъров /71 - Патев/, Колев /58 - Костадинов/.