23-годишен млад мъж решил да сложи край на живота си и само за минути изпълнил фаталния си план в петъчната вечер.
Трагедията се разиграла около 22 часа, когато младежът отишъл сам в изискания ресторант „Панорама“ на последния етаж в хотелски комплекс „Рига“. Поръчал си чаша вино, поседял известно време и заявил на всеослушание, че ще скочи от терасата.
Държанието му хвърлило в смут гостите и персонала на заведението. Веднага се намесил началникът на охраната, който се опитал да откаже младия посетител от самоубийствените му намерения. В същото време били сигналирани не само дежурните в полицията, а и директорът на ОД на МВР Теодор Атанасов. По най-бързия начин се потготвила намесата на психолога на полицията, но той така и не успял да се намеси. Младото момче започнало да говори несвързано, излязло на терасата и решително скочило от 16 етаж.
По-късно присъствалите на кошмарното самоубийство потвърдили неадекватното му поведение, но до вчера нямаше еднозначно заключение дали става въпрос за тежко разстройство в момент на афект ири за обострили се психични проблеми. Все пак надделява второто предположение.
Това е и второ самоубийство със скок от „Рига“ за няколко седмици. В началото на март 27-годишен русенец се качи на седмия етаж и скочи фатално от терасата, която гледа към служебния паркинг вдясно от входа на хотела.