Крушунските водопади край Летница отново ще бъдат отворени за посетители от утре - 9 април, съобщиха от общината.
Достъпът до обновения парк „Маарата" в с. Крушуна е разрешен със заповед на кмета на Летница д-р Красимир Джонев. Красивата природна забележителност бе затворена в началото на ноември м.г., след като двама туристи - англичанин и българка, бяха затрупани от внезапно срутила се скална и земна маса и загинаха. Работното време на Природен парк „Маарата" е от 8:00 до 20:00 ч., билетът за вход за възрастни е 2 лв. на ден, за учащи - 1 лв., за деца до 7 години е безплатно, за паркинг се плащат 2 лв. на ден за автомобил.
Освободени от такса са инвалидите. Цената на екскурзоводската беседа е 15 лв. на група, а за ученици и студенти - 10 лв. За да осигурят безопасността си, туристите са длъжни да се движат само по обозначените, отворени и маркирани маршрути, да се съобразяват с всички поставени предупредителни табели, маркировки и знаци, да спазват указанията на парковата охрана и определените норми и режими.
Забранява се движението извън обозначените маршрути и несъобразяването със затворените участъци от тях. Община Летница не носи отговорност за каквито и да било последици вследствие злополуки с туристи, случили се на места, извън определените пешеходни маршрути в границите на парка и/или причинени поради неспазване на общите условия за посещение на Природен парк „Маарата", уточняват от администрацията.