Софиянецът Тихомир Алексов ще ръководи мача в събота между „Оборище“ и „Дунав“ в Панагюрище /17 часа/. Помощници на Алексов ще бъдат Георги Георгиев и Красимир Миланов.
Главният съдия се включи през есента в първенството на „Б“ група под номер 2 в ранглистата на съдиите, които имат право да свирят мачове от втория футболен ешелон. Тогава пред него беше само Стоян Денев. При актуализиране на листата през януари Алексов отново бе втори, но вече след поставения на първо място Валентин Железов.
Справка на „Утро“ показа, че главният рефер ръководи най-често мачове от първенството на Югозападната „В“ група.
Различното този път пред Алексов е, че трябва да бъде железен и точен като швейцарски часовник, защото двубоят ще бъде гледан от съдийския наблюдател на УЕФА за България Марк Бата. Заради френския разбирач, който чете лекции, дава съвети и „отговаря за стратегията при развитието на българските съдии“ срещу никак нелоши вероятно хонорари, мачът ще започне в 16, а не както е по програма от 17.  
Бата е бивш дългогодишен рефер под егидата на ФИФА, а в момента е член на Съдийската комисия на УЕФА. Мосюто имаше възможност да се запознае с голяма част от българските рефери по време на европейското първенство за юноши до 17 години, провело се в нашата страна през миналото лято. Освен това Бата бе лектор на зимния семинар на съдиите в професионалния футбол. 
Освен че прелива знания на нашите съдии, той отговаря още за напредъка на съдиите в Белгия, Андора и Франция.

Сините сърца с патриотичен
тур преди двубоя в събота

Трийсетина фенове на „Дунав“ ще тръгнат към Панагюрище за мача с „Оборище“. В една от групите с 15 привърженици на „небесносините“, които ще пътуват с бус, са си поставили амбициозната задача да посетят родните места на Ботев, Левски и Иван Вазов - Калофер, Карлово, Сопот. После момчетата ще наминат към Историческия музей в Панагюрище, откъдето вече са получили специален адрес: „Приветстваме феновете на ФК „Дунав“/Русе/ с добре дошли в борческо Панагюрище. Да не пропуснат да ни гостуват! Ще получат нужното внимание и безценен урок по българска история“.

„Комитите“ правят томбола
за екипи на Маркес и Витиня

Домакините в Панагюрище ще организират томбола в почивката на мача срещу „Дунав“. Четирима зрители, влезли на стадиона с билети по 5 лева, ще спечелят фланелки на футболисти. Инициатор на благотворителната инициатива е халфът на „Оборище“ Елидиано Маркес. Той ще предложи своя фланелка от времето, когато играеше в „Локо“ /Пд/. Бразилецът Маркес навъртя още кратък стаж в „Беласица“ и ЦСКА. 
Вторият екип е на Витор Тиаго де Фрейташ Фернандеш Витиня - ляв защитник и дълбока резерва в отбора на „Лудогорец“ /Разград/.