Летни автомобилни гуми „Riken“ по 45 лева, ъглошлайф „Makita“ за 99 лева и грундирана интериорна врата с каса за 79 лева са само част от предложенията в деня на рестарта на „Практикер“ в Русе. Освен това за периода на промоцията клиентите ще могат да се възползват от безплатен транспорт в рамките на града, а за избрани продукти - и от изплащане на вноски без оскъпяване. 
Изцяло обновеният хипермаркет на водещата верига за дома и градината на „Липник“ 10 ще посрещне първите си клиенти точно в 15 часа на 14 април с над 250 изключителни оферти.
Сградата на магазина е разширена и реконструирана, с изцяло нов модерен облик и концепция. Хипермаркетът ще предлага на достъпни цени над 40 000 продукта за създаването и освежаването на дома и градината. Новата по-функционална подредба и организация на щандовете ще помага на потребителите по-лесно да открият и изберат това, което им е необходимо.  Те ще получават и професионални консултации от служителите, за да могат да намерят всичко, от което се нуждаят, бързо, лесто и на едно място.
Създадената в Германия верига „Практикер“ стъпва в България през 2004 година, а магазинът в Русе бе открит през септември 2007 година. През 2014 година целият бизнес на немската верига в България бе придобит от българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“. Новите собственици започнаха обновяването и разширяването на всичките 9 хипермаркета в страната.