Възрастен мъж се държал агресивно с общопрактикуващия лекар и специалист по вътрешни болести д-р Сребрина Петканова, съобщи потърпевшата. Тя има 31 години стаж и над 2000 пациенти в листата си.
Към 10.30 часа вчера възрастен мъж, който не е нейн пациент, започнал грубо да блъска на вратата на кабинета на д-р Петканова. Нервният 83-годишен посетител носел рецептурната книжка на своя съседка, за да й се изпишат лекарствата. Настоял това да стане веднага и блъснал лекарката два пъти.
В това време пред кабинета на д-р Петканова имало друга жена, а вътре тя пишела рецепта на своя пациентка.
Преживях много тежко станалото. Веднага се нахвърли върху мен, започна да ми заповядва „Спри да говориш, аман от твоите приказки, сядай да ми попълниш рецептурната книжка“ и ме блъсна назад, разказа лекарката. 
Д-р Петканова го попитала кой е, а той отвърнал, че е доцент.
Аз такава диагноза не лекувам, опитала да разсее напрежението нападнатата жена, но била залята от нова вълна агресия - обвинения, че говори глупости и повторно строго нареждане да сяда да работи. След това пенсионерът извил ръката на джипито и ядосан излязъл и седнал в чакалнята отпред. След като излязла от шока, малтретираната и унизена докторка извикала на помощ съпруга си.
В полицията не сме се обаждали, защото той е изключително възрастен човек. Въпреки че беше арогантен, не ми дойде наум, че трябва да бъде наказан. От 16 години работя като общопрактикуващ лекар, но подобно нещо не ми се беше случвало. Част от пациентите смятат, че когато влязат в кабинета, те трябва да нареждат какво да прави лекарят, каза д-р Петканова, която ще иска нова среща с 83-годишния натрапник, за да го пита в очите защо се е отнесъл така с нея.