Шестата премиера за сезона на русенския драматичен театър „Валят пари“ не третира това откъде идват парите, а как се отразяват на хората, какво предизвикват у тях и запазват ли те човешкото и нормално поведение. Тя ще бъде представена на Голяма сцена на 12 април от 19 часа и ще бъде посветена на цветния спомен за театралния режисьор Слави Шкаров, който на тази дата щеше да навърши 75 години. Това стана ясно на пресконференция вчера, на която присъстваха режисьорът на комедията Владимир Петков, актьорите Христо Гърбов, който е за четвърти път на русенска сцена, Петя Венелинова, Ралица Константинова и Косьо Станев.
Анестезиологът Брюно и съпругата му педагог Лоранс започват да откриват всеки ден на масата вкъщи пари, които се появяват незнайно откъде. Отначало са заинтригувани, после паникьосани, а когато ситуацията се усложнява с един параноичен съсед, двамата изпадат в лудост и реагират така, както никога не са предполагали. 
Христо Гърбов, който играе Брюно, подчерта, че тази роля е много особена в неговата кариера. Философските въпроси понякога са на преден план, а друг път са поднесени ачик-ачик. Именно това ме привлече, запали ме да се хвана с тази роля, каза той. Когато парите стават все повече и повече, човек прекрачва реалните измерения какво да прави с тях и оттам започват проблемите, допълни актьорът. Театроведът Крум Гергицов пък посочи, че комедията не цели само да разсмее зрителите на едно повърхностно ниво, но и да ги доведе до мисли за ежедневни ситуации с парите. 
Живеем в силно комерсиално време, а постановката разглежда как това се отразява на човек, има ли той защитни механизми спрямо парите и как реагира на ситуации, каза Петков. Той подчерта, че това е 60-тата му постановка и е било предизвикателство да работи с колектива на русенския театър.