Ръководството на Берое освободи Петър Хубчев от поста старши треньор на тима, предаде коресподентът на БГНЕС в града. Новината за неговото напускане бе оповестена от председателя на Съвета на Директорите Илко Русев. Той сподели, че все още не е избран негов заместник, като се очаква това да се случи до два дни.

„От днес Петър Хубчев вече няма да води отбора на Берое. Относно това кой ще води отбора – това, което мога да ви кажа е, че правим всичко възможно до два дни да имаме нов старши треньор. В момента обаче все още не сме готови”, заяви той.

„Решенията, които взехме са продиктувани от това да внесем спокойствие във футболен клуб Берое, защото това, което се случи вчера на стадиона бе срамно и обидно за всички хора, които обичат този град”, допълни още Русев.

Петър Хубчев си тръгва от Берое, след като изкара близо 4 години начело. Бронзовият медалист от САЩ’94 пое отбора през октомври 2012 година, като за престоя си начело се превърна в един от най-успешните треньори в историята на старозагорския клуб. Със „зелено-белите” Хубчев спечели Купата и Суперкупата на България през 2013 година, както и сребърните медали в А група през миналия сезон.

През настоящата кампания обаче тимът не се представя на очакваното ниво. След подновяването на пролетния полусезон беройци записаха серия от негативни резултати, като клубът няма победа в последните си пет мача в първенството. Кулминацията в лошите изяви на „зелено-белите” бе вчерашната загуба с 0:2 от ЦСКА в първия полуфинален сблъсък между двата тима от турнира за Купата на България.