Един месец след като в редакцията се оплака г-жа Косева, че блокът им на „Алеи Възраждане“4 е зарязан полусаниран от бригадата, натоварена със строителните дейности, промяна няма. Впрочем има само една - дограмата от балкона на първия етаж, която беше поставена накриво и без стъкла, а вместо тях хората се пазеха с картони, вече я няма. Иначе терасите са си все така недовършени и с грубо залепен стиропор, а около блока продължават да се въргалят счупени стъкла и всякакви строителни отпадъци. Всичко си е така, както е оставено няколко дни след определения с договор пусков срок на обекта, който трябваше да се санира с европейски средства. 
Г-жа Косева разказа, че някъде от средата на януари работниците изчезнали, а преди това три месеца ту идвали за малко, ту си тръгвали и все говорели, че няма пари за довършването. Добре че зимата била мека, но през няколкото свирепи дни отвсякъде веело и фучало през недовършените тераси. Веднъж дори наркоман се промъкнал в жилището през отворения балкон. В блока направили общо събрание, а комисия със специалисти от фирмата изпълнител огледала терасите и взела решение да се демонтират и да се поставят нови. Всичко е в окаяно състояние, мръсно е, мазата е пълна със строителни материали на фирмата, повредиха и асансьора. Освен това ни изнудиха да платим по 700 лева на семейство, за да изградят откритите тераси, тъй като архитектът не е направил план. Платихме допълнително, за да измажат и отвътре около прозорците, разказа още Косева. 
Прекратихме договора с фирмата подизпълнител, тъй като не се справи. Правим организация и с наши сили и средства ще довършим обекта, каза ръководителят на проекта от софийската фирма изпълнител „ПСТ Груп“ Христо Райков. Той посочи, че остават довършителни дейности като мазилка по фасадите, да се урегулира дограмата по прозорците и входните врати. Терасите са с усилена армировка и топлоизолация. Имаше няколко, които не бяха предвидени да се зидат, като по свое желание живеещите в блока се договориха с изпълнителите и си доплатиха, но не знам каква сума, каза още Райков. Той посочи, че е възможно на места да има боклуци, тъй като това е строителен обект, но те ще бъдат разчистени.
Зарязаният от строителната бригада блок всъщност е един от 12-те одобрени за саниране блокове по европейската програма „Енергийно обновяване на българските домове“, която приключи в края на миналата година. Общата стойност на инвестицията за многоетажната сграда на „Алеи Възраждане“4 е 297 620 лева, като съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 226 898 лв., а останалите са дофинансиране от живеещите. Мерките включваха подмяна на дограмата по апартаментите и в общите части на сградата, топлинно изолиране на външните стени, както и ремонт на плоския покрив.