Кошмар преживяла жена, която на път за дома си във вторник около 21 часа била застигната от бягащ мъж, ударена в гърба, повалена на земята и ограбена. Инцидентът станал в топ центъра на града на ул.“Петър Берон“ до сградата на общината.
Нападателят я съборил на земята с няколко удара, след което издърпал дамската й чанта от ръцете и отново отпрашил бегом. Въпреки шока жертвата успяла да даде описание на грабителя и той се издирва.
Сигнал за грабеж е подал и мъж, който заявил, че в понеделник около 23.45 часа е бил нападнат и обран. Драмата се разиграла на ул.“Симеон Велики“, която също се намира в центъра на метри от сградата на общината.  Младежът разказал, че бил пресрещнат от мъж, който му поискал телефона за спешен разговор. Той обаче му отказал и тогава непознатият издърпал от ръката му телефона, ударил го два пъти в лицето и го съборил на земята. После го заплашил с нож и измъкнал портфейла му, от който взел 680 лева. Накрая хвърлил портмонето и телефона и избягал. И този грабител се издирва по даденото от жертвата описание. Дали става въпрос за един и същ човек, избрал за „ловно поле“ топ центъра на Русе, тепърва предстои да стане ясно.