Седем състезатели на русенския клуб „Юнак“ бяха градирани високо в най-новата ранглиста на българската федерация по борба за свободния стил при мъжете. Листата се изготвя всеки месец от началото на годината въз основа на успехите, постигнати от борците в международни и български състезания. 
Спечелилият наскоро бронзов медал от европейското първенство в Латвия Георги Вангелов е водач за категория до 57 килограма. Негов пръв подгласник е възпитаникът на русенското спортно училище и бивш национал Стоян Цонев. Сега Вангелов се готви за участие в олимпийска квалификация. 
Крум Чучуров е втори на 61 килограма след утвърдения национал Владимир Дубов.
Братята Борислав и Филип Новачкови държат първата и втората позиция на 65 килограма. Пред Борислав също се задават борби за вземане на олимпийска квота. 
„Юнак“ няма човек в Топ 10 на 70 килограма, но затова пък нови двама русенски състезатели са №1 и №2 на 74 килограма - Мирослав Киров и Георги Иванов.
„Юнашко“ присъствие липсва в последните тежки категории - 86, 97 и 125, водачи където са Мирослав Гешев /“Локомотив“ /Пд/, Драгомир Стойчев /“Добруджа“/, Любен Илиев /“Левски“/.
С тим от толкова класни за българските стандарти състезатели „Юнак“ ще е следващият безспорен отборен шампион на България.