Храмовете в населените места в община Ценово стоят затворени, не се провеждат служби, а хората влизат в църквите единствено на големите празници. Проблемът е, че населените места в общината са разделени между две епархии - Русенската и Великотърновската, а двете духовни институции си прехвърлят топката. Кметът на Ценово Петър Петров е съпричастен с този въпрос, като е провел няколко срещи с двамата митрополити, но резултат все още няма. От общинската управа дори имат готовност да осигурят на свещеника и семейството му общинско жилище и да поемат наема.  
Този проблем за Ценово е повдигнат и на последното заседание на Обществения съвет към кмета, в който участват 15 души, сред които бивши общественици, стопански ръководители и културни дейци. Общественият съвет е изграден през 2003 година, като тогава е бил единственият в Русенска област и един от първите в страната. Заседанията му се провеждат всеки месец, а на срещите винаги присъстват председателят на общинския съвет Галина Георгиева и секретарят на читалището Веска Димитрова. Темата на следващото заседание е здравето и безопасността на подрастващите предвид тревожния факт, че по улиците на населените места момичета и момчета управляват мотори и АТВ-та, без да имат право, и шофират с несъобразена скорост.
Най-голямата гордост на Обществения съвет е изграденият Мемориал на загиналите във войните жители на община Ценово, който се извисява на централния площад и на който са изписани имената на 47 души, дали живота си за свободата и независимостта на България.