„Стартъп Фактори“ излиза извън Русе и първата дестинация, в която организацията ще извършва дейности съвместно с местни партньори, е Хасково. Сдружението ще подкрепя млади хора в региона, които разработват прототипи на нови продукти и стартират собствени предприемачески проекти. 
Местната организация вече е провела серия от събития в Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“. Бяха представени вдъхновяващите истории на успешни български предприемачи, сред които и Боян Бенев. Ученици от Хасково участваха и на едно от последните издания на Startup Weekend в Американски университет в България, като спечелиха призово място със своя проект - платформа за търсене и предлагане на временна работа за ученици и студенти.
„Стартъп Фактори“ е сдружение в обществена полза, което развива предприемаческата екосистема и ИТ общността в регион Русе и в България. Мисията на организацията е подпомагане на стартиращи предприемачи на ранен етап, изграждане на ключови умения, както и формиране на благоприятна инфраструктура и среда за превръщане на идеите в реални продукти с потенциал за комерсиализация.