Русе ще бъде един от градовете, където ще се проведе квалификационният етап в първото издание на турнира „Неймар“. Мачовете на стадион „Дунав“ ще започнат от 9 часа на 10 април, а записването на отборите все още върви на сайта www.neymarjrsfive.com. Турнирът под егидата на „Ред Бул“ с партньорството на „Найк“ ще е за младежи от 16 до 25 години.
Регламентът е оригинален. Отборът, който допусне гол, автоматично остава с играч по-малко. Победител ще е тимът, успял да отстрани всички футболисти на съперника. Всеки мач ще е от по 10 минути. Отборите ще са с по петима състезатели.    
Финалният турнир ще се проведе на столичния комплекс „Царско село“, а шампионът ще участва на световен финал през юли в бразилския град Прая Гранде. Първенците пък на бразилски терен ще имат възможността да се срещнат на „Ноу Камп“ със звездата на „Барселона“ Неймар да Силва Сантос Жуниор  
„Като дете играех футбол на улицата. Постоянно се състезавахме с приятели, имахме малки врати и още по-малко правила. Този турнир ме връща в детството“, каза бразилската звезда по време на „Неймар“ през миналата година в Испания.