Почерпен мъж не само загорил сложената на котлона манджа, а и бил на крачка да подпали жилището си в квартал ДЗС и сериозно да пострада. Докато готвачът на градус правел вечерята в понеделник, алкохолът го отвел в страната на сънищата. Яденето обаче продължило да къкри на котлона и започнало да пуска тънки струйки дим, които постепенно се превърнали в гъст пушек и малко след 21 часа съседи извикали помощ на тел.112. Когато пожарникарите пристигнали, открили замаяния от почерпката кулинар невредим, само жилището му било застрашително обгърнато от гъст дим. 
Пържене станало повод и за друг инцидент в понеделник, този път на ул.“Ганчо Карамаждраков“ в квартал „Чародейка“. Оказало се, че разсеян готвач забравил горещото олио върху газовия котлон на терасата. Мазнината се подпалила, а пламъците обхванали шкафовете на балкона и самата газова бутилка. Пожарникарите тръгнали към горящата тераса около 13.40 и около час се борили със стихията. В инцидента няма пострадали хора, а единствено изпепелени 3 кв.м от балкона.
На още три сигнала за пожари са реагирали в понеделник огнеборците. Около 19.30 часа екип е помагал за отдимяване на апартаменти в бл.209 в кв.“Чародейка“. Пушекът дошъл, след като жена на осмия етаж опитала да запали печката си, но не успяла. Причината - коминът връщал дим, който пропълзял в няколко апартамента в блока.
Пожарникарите са гасили и пламнали сухи треви във вилната зона на Девети километър. Огънят тръгнал заради небрежна стопанка на имот в района, която се заела да чисти двора си и да гори събраните боклуци. Внезапно обаче пламъците обхванали и сухи треви и се изплъзнали от контрол. Огънят се прехвърлил и върху бараката й, но е загасен от дошъл на място екип.
Покрив на селскостопанска постройка и бали слама пък изгорели в Ценово. Според собственика на имота огънят тръгнал покрай детска игра.