Музикантът Евърласт стана поредният изпълнител, който изрази недоволството си от кандидата в президентската надпревара на Републиканската партия Доналд Тръмп, като забрани на политика да ползва негови песни на свои митинги.

В поредица коментари в социалните мрежи певецът, чието истинско име е Ерик Шроди, заяви, че неговият адвокат е информирал Тръмп, че не може да пуска на свои политически събирания хита от 1992 г. „ Jump Around“ в изпълнение на групата на Евърласт House of Pain.

„С удоволствие ще се срещна с теб и ще те зашлевя, за да махна перчема от скалпа ти“, написа в социалната мрежа „Инстаграм“ Евърласт, който също така нарече милиардера „невежа“ и „расист“.

Шроди е поредният музикант, който забрани на Тръмп да ползва негова музика. Преди това Нийл Йънг и бандата R.E.M. - известни със своите леви политически виждания, изразиха недоволство, че Тръмп пуска на свои мероприятие техни песни.

Адел също поиска политикът да не пуска нейни парчета, като заяви, че не е давала разрешение на никого от кандидатите да използва нейна музика.
Евърлааст е един от първите успешни бели рапъри в САЩ. След разпада на групата House of Pain той сменя музикалния си стил и започва да изпълнява предимно рок и блус парчета, като също така приема и исляма.