29-годишният Сергей Дочев, който бе заловен с европейска заповед за арест при опит да прекоси Дунав мост, се съгласи да бъде предаден на съдебните власти в Унгария, които го издирват заради 334 случая на източване на чужди банкови карти. Според обвинението тарикатът поставял специалните измамни джаджи на банкоматите и с нелегално записаните данни успял многократно да тегли пари от сметките на нищо неподозиращи хора. Транзакциите били умно дозирани - по 50-100 евро, но ужилените все пак ги усетили. Цялата открадната от Дочев сума възлиза на десетки хиляди евро, твърди прокуратурата.
Заради стореното на 14 януари тази година Окръжният съд в Будапеща е издал заповед за ареста му. Данни по делото сочели, че той е извършил скиминг измамите през 2013 година в унгарската столица. Засега той е само заподозрян за престъпленията, а властите в чужбина го търсят за разпит.
Вчера Сергей се съгласи да бъде незабавно екстрадиран и предаден на властите в Унгария. Проблем обаче се оказа липсата на документация, която гарантира, че ако русенецът бъде осъден, ще може да бъде върнат да изтърпи наказанието си в България. Затова решението дали да бъде екстрадиран ще се забави, тъй като делото бе отложено докато се получат необходимите документи.Сергей Дочев бе доведен от съдебната