Заслужилият треньор Георги Ачев бе награден от федерацията по борба с почетен медал в последния ден на европейското първенство по борба. Той получи отличието от своя възпитаник Валентин Йорданов.
Ето какво каза за Ачев в ефира на ТВН и за „Утро“ бившият русенски борец, треньор на „Левски“, националните отбори, а в последните години известен бизнесмен Кирил Вътев.
„Ачев заслужава огромно уважение. Той е интелигентен човек с изключително силно чувство за лично достойнство. Треньорските му методи бяха уникални. Никога няма да забравя, когато нашият отбор отиде в Ямбол, където трябваше да се срещнем с местния тим. Когато Ачев стигна до моята категория, обърна се към всички и каза: „Тук когото и да сложим, все ще загуби. Дайде да заложим на Кирил, щото той така или иначе също няма никакви шансове!“ Аз направо побеснях в себе си, но се заредих с такава злоба, че буквално смачках съперника си с 20:2 точки! А той беше трикратен национален шампион! Въобще Ачев умееше да мотивира състезателите си по оригинални начини“, разказа Вътев.
Последният ден на европейското завърши със сребърен медал на Димитър Иванов в свободния стил. Активът на нашите от шампионата са още едно сребро на класика Йоан Димитров и бронз на Габриела Пейчева.