Огромен изкоп с дълбочина от около два метра точно до детската площадка зад блок „Чайковски“ в квартал „Здравец Изток“ застрашава живота и здравето на децата повече от един месец, сигнализира читателка на „Утро“. Обезпокоената жена разказа, че постоянно на камарите с пръст има малчугани, които могат да паднат в дълбокия ров и да се наранят. Освен това от него извира и гореща вода, допълни тя.
Оказа се, че изкопът е на „Топлофикация Русе“, които полагат трасе във връзка с кампанията за присъединяване на нови абонати. Шефът на дружеството Севдалин Желев обясни, че дейностите в района са се забавили, тъй като тръбите ще минават покрай детската площадка, като уточни, че е избегнат вариантът да се разкопава самият детски кът. Той подчерта, че мястото е заградено, но ще се наложи хората още малко да потърпят изкопа. Очаква се дейностите да приключат другата седмица. 
Нашата читателка се оплака също, че след силна буря преди два месеца едно от дърветата зад блока е ударило електрически стълб за улично осветление, който се е наклонил, а осветителното тяло се е счупило и не свети. Стълбът е точно до пешеходната алея, по която всекидневно минават много хора, а това също крие риск от инциденти, допълни жената. 
Информиран за проблема, шефът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов каза, че веднага ще изпрати екип, който да извърши проверка.