Над 200 гимназисти от цялата страна участваха в Пролетните математически състезания за ученици от 9 до 12 клас, домакин на които беше Русе. Вчера в математическата гимназия се състоя церемонията, на която бяха обявени имената на победителите и бяха връчени грамотите и наградите. Пpoлeтните мaтeмaтичecки съcтeзaния са един oт тpитe нaй-вaжни турнири за математици в България. Резултатите от нeгo ca oпpeдeлящи пpи фopмиpaнeтo нa paзшиpeни oтбopи зa Младежката балканска олимпиада по математика гВМО, Балканиадата по математика ВМО и Международната математическа олимпиада тМО.
В девети клас бяха определени две първи места, които заеха Борис Барбов и Люба Конова, а второ място бе присъдено на Борислав Антов - и тримата от СМГ „Паисий Хилендарски“-София. 
При десетокласниците първите трима също са от Софийската математическа гимназия - на първо място е класиран Кирил Бангачев, втори е Калоян Алексиев, трети - Петър Христов. 
В групата на 11 клас първи е Костадин Гаров от Природо-математическа гимназия „Акад.Никола Обрешков“ от Бургас. Две втори места заемат Виолета Найденова и Георги Русинов от столичната СМГ „Паисий Хилендарски“. 
При дванадесетокласниците с най-добър и еднакъв резултат са четирима - затова и първите места в групата са четири. Те са за Даниел Атанасов, Станислав Димитров и Станислав Славов от столичната СМГ и за Мирослав Маринов от ОМГ „Аканд.Кирил Попов“ в Пловдив.