Дежурен клиент на полицията и прокуратурата се сдоби с поредна присъда, след като опитал да разбие тротоарна кафемашина. Намерението му обаче не само че не се осъществило и той не успял да отскубне нито стотинка, но бил заловен и вече се сдоби с окончателна присъда.
Случаят е от 10 юни 2015 година, когато Иван Т. карал колелото си и въоръжен с щанга решил да изкара някой лев, като отараши вендинг автомата за топли напитки. Не сколасал обаче да реализира плана си, тъй като задействал алармата на машината и охранител хукнал да види какво става. Видял, че ще бъде разкрит, Иван също търтил да бяга.
Тезата на рецидивиста и защитата му доскоро обаче бе съвсем различна - че човекът просто е стоял до кафе-машината и заради лошото си криминално минало е набеден в опит за кражба. Според мъжа той просто искал да си вземе кафе, спрял с колелото си, но зад него наближила кола, която рязко го стреснала и тръгнал да бяга. Прокуратурата пък подчерта, че никой нормално стоящ човек, който иска да си вземе топла напитка, не може да задейства алармен сигнал.
Версията обаче не мина пред съда и от 13 октомври Иван е задържан под ключ. Изглежда, че месеците в ареста са променили теорията му, тъй като той направи пълни самопризнания за несполучилия опит за кражба и се споразумя с прокуратурата какво наказание да изтърпи. Така рецидивистът получи окончателна присъда от 1 година и половина строг затвор.