Арогантното поведение на тираджията Ердинч Ахмед към пътни полицаи, което на 17 март го прати в ареста, бе наказано 2 седмици по-късно на първа инстанция. Професионалният шофьор от Джебел, който е с двойно гражданство - турско и българско, се изправи пред съда за това, че след обилен запой с мастика и бира направил кратка почивка и в 5 сутринта се качил наново да върти волана. Грешката му била, че след бягство от проверка, се опитал да подкупи пътни полицаи в района на кръговото в Бяла, като демонстративно им подмятал банкноти от по 50 евро.
Всъщност 52-годишният Ердинч тръгнал на 16 март от Турция към Румъния. Към 18.30 часа спрял до великотърновското село Куцина да почине, изпил 200-300 грама мастика, а след това обърнал няколко бири и си легнал. Станал по тъмно на път за Дунав мост. Към 7.10 часа полицейски екип от Бяла получил инструкции да причака турския камион до кръговото, тъй като шофьорът не спрял на проверка по-рано и имало съмнения, че кара пиян. На беленската стоп-палка обаче Ердинч се подчинил, а униформените набързо усетили алкохолния мирис, който се носи от него. Обяснили му, че трябва да даде проба, но тираджията категорично отказал. Докато оформяли документите за несъгласието му, Ердинч се усетил, че е в тежко прегрешение и трябва да измисли спасителен план. Затова отворил предната лява врата на патрулката, хвърлил 2 банкноти от по 50 евро и ги попитал „Стигат ли ви? Пускайте ме да си вървя“. Полицаят се възмутил и го попитал какви ги върши и тръгнал да звъни на оперативния дежурен, при което тираджията извадил още 2 банкноти по 50 евро, които също хвърлил на седалката с думите: „Това вече стига ли ви? Пускайте ме да си вървя!“. Униформеният му казал да не прави глупости, а Ердинч отвърнал: „Малко ли са ви? Още ли искате?“. В същото време обаче полицаите докладвали за опита за подкуп и не след дълго тираджията бил задържан. По-късно се оказало, че той е шофирал с 1.91 промила алкохол. 
След двуседмичен престой в ареста, Ердинч се изправи пред съда, а прокуратурата поиска шофьорът да бъде наказан с 2 години и 4 месеца условно и 10 000 лева глоба. На първа инстанция магистратите сметнаха, че той заслужава 3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок, през който е задължен да работи или учи, както и 7800 лева глоба. Отделно ще трябва да стои 3 години без шофьорска книжка и право да помирисва волана. Наказанието може да се обжалва.