24-годишна млада майка намери смъртта си във фирмения автобус на път за работното си място рано в съботната сутрин. Служителката на голяма фирма пътувала сама на седалка, когато около 5.30 часа неин колега се качил от спирката на „Олимп“ и видял, че момичето е в необичайна поза. Отпуснатото настрани тяло стреснало човека, веднага била повикана Спешна помощ, но въпреки появата на фелдшер и лекар се оказало, че майката на 3-годишно дете вече е мъртва.       
Засега данните говорят, че смъртта е настъпила от аневризма и вероятно някой от кръвоносните й съдове се е спукал. Според информация на близките й, нейната майка била застигната на млади години от същия фатален край. 
Семейството й разказало, че 24-годишната жена не е имала особени здравословни проблеми и оплаквания. Преди 3 месеца обаче болестта сигнализирала, когато момичето припаднало, но въпреки това то не потърсило лекарска помощ, нито си направило изследвания. 
Съботният ден бе белязан и от две обесвания. В първия случай млад мъж от Батин надянал примката на врата си, но за късмет майка му станала свидетел на случващото се. Жената успяла да отреже въжето, синът й поел въздух, но вече бил изпаднал в кома. В това състояние го заварил и спешният екип, който го закарал в болницата. 
78-годишен пенсионер от Мартен обаче нямал късмета някой да спре самоубийствения му опит и също в събота сложил край на живота си с примка около врата.
В разгара на слънчевите дни през изтеклата седмица пък двама психично болни събрали очите на минувачи, след като решили да се разхождат голи. В единия от случаите шизофреник решил да отмъсти на съпругата си, която искала да се разведе с него заради тежкия съвместен живот. Заради разлъката психично болният я заплашил, че ще я накаже, и го направил - хукнал по велоалеята по бул.“Христо Ботев“ чисто гол. С поведението си той вкарал в паника шофьори и пешеходци. Не след дълго обаче маратонът му бил принудително преустановен и мъжът бил откаран за пореден престой в Психодиспансера. 
Малко по-късно подобен случай се разиграл и в Мартен, където мъж по бели гащи се разтичал из улиците на градчето. А по пътя си закачал къде-що види и срещне.