Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът Пламен Стоилов и председателят на федерацията по борба Валентин Йорданов прерязаха вчера лентата на ремонтираната основно борцова зала до стадион „Локомотив“. На церемонията присъстваха депутатите Свилен Иванов и Пламен Нунев, председателят на Общинския съвет Христо Белоев, областният управител Стефко Бурджиев и др. Сред гостите пък бяха известните русенски борци Рахмат Софияди, Валентин Гецов, Валентин Савов, Тайбе Юсеин, Максим Петров, заслужилият треньор Георги Ачев, треньорите на националните отбори, наставниците на клуб „Юнак“, големият шампион от Разград Хасан Исаев. 
„В продължение на няколко години се опитвахме да дадем началото по ремонта на тази зала. Главният виновник тя да бъде обновена е на министър Красен Кралев. Благодаря и на Валентин Йорданов, който осигури допълнително финансиране, тъй като сумата от 200 000 лева на достигна. Пожелавам на всички тук отново да се раждат легендарни български борци“, заяви кметът Стоилов.
„Благодаря на всички, които помогнаха - на министерството, на община Русе, на спонсорите. Деца, пазете залата като ваш свой дом!“, обърна се Йорданов към младите състезатели на „Юнак“, които излязоха по-късно в демонстративни схватки.
„Когато видях залата преди няколко месеца, тя бе направо занемарена. Радвам се, че условията за подготовка вече ще са други“, каза министърът на спорта Красен Кралев, след което той, кметът и Йорданов прерязаха лентата.
А залата е истинско бижу! Във фоайето е поставена стена на русенската борцова школа, стаята за треньорите е комфортна, сауната и съблекалните са изградени на съвременно ниво, коридорите светят до блясък. Както каза Йорданов, тя наистина трябва да се пази, защото историята познава и друго отношение към спортната база в Русе.