Футболистите на „Дунав“ завършиха 0:0 в дербито срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в Русе, но съхраниха аванса си от 5 точки пред „Поморие“ и от 9 пред „железничарите“. Спортно-техническият щаб на русенския отбор и 6000 зрители на Градския стадион могат само да съжаляват, че „небесносините“ не се възползваха от нулевото реми на поморийци срещу „Верея“ в Стара Загора и не увеличиха преднината си. При победа дунавци щяха да направят генерална крачка към пробив в „А“ група и практически почти щяха да откажат директните си съперници от битката за върха. 
„Дунав“ изигра слабо и под /не/обяснимо напрежение  първо полувреме на терен, над който през цялото време се вихреше коварен пулсиращ вятър. Гостите се приспособиха по-добре към тези условия, дръзко овладяха центъра на терена и пробваха няколко бързи флангови атаки. Дунавският отговор в тези минути бяха непрестанни балонни и обречени топки в дълбочина към Мирослав Будинов, Ненов и Огнянов. Халфовата линия на русенския отбор не функционираше. И нямаше как да работи добре, тъй като на практика в средата на терена се трудеха само Раденцов и Читаков. Идеята бе свободният да избира всякакви позиции Георги Чакъров да им бъде в помощ и да дублира в атака тарана Будинов. Чакъров обаче не се справи нито в дефанзивен, нито в офанзивен план. Антон Огнянов пък се прибираше от левия фланг почти към центъра, откъдето също трябваше да уплътнява средата на терена, но нямаше ден и записа най-бледия си мач от пристигането си в „Дунав“. Либерото Мартин Ковачев влезе в двубоя с персонална охрана на един от локомотивските нападатели, но след като бе надбяган няколко пъти, благоразумно заложи на игра в зона. 
Въпреки че „Локо“ доминираше през първата части след удар на Апостолов топката облиза гредата до Луков, „Дунав“ създаде повечето чисти положения. Чакъров пресече още в 3-а минута един пас, но прати топката в тялото на вратаря Колев, после Будинов се пребори на фланга и пусна пас към Юлиян Ненов, който си изработи позиция за стрелба. Топката обаче отново срещна тялото на Колев. Ненов имаше оше един хубав шанс, опита и мощен удар от фаул. Не му достигна малко, за да открие резултата.
„Дунав“ излезе след почивката далеч по-настървено. Отборът започна да налага волята си в средата на терена, а Читаков, който плачеше като Чакъров за смяна още през първото полувреме, чувствително стабилизира играта си. Русенският тим обаче можешe да пострада при опит за центриране на Симеон Мечев. Вятърът смени траекторията на топката и без малко да изненада вратаря Луков. Той обаче се справи блестящо.
С всяка изминала минута далеч по-борбеният вече „Дунав“ почна да мачка съперника си все по-осезаемо. Оживление се почувства и след влизането в игра на Колев и особено на Бранимир Костадинов. Пред вратата на „Локо“ се завихриха куп мелета. Прекрасната публика вдигна допълнително самочувствието на отбора, но до гол така и не се стигна. Нещо повече - явно доста по-уморените гости събраха в последната минута сила за сетна атака, но Луков отново се справи добре. За да не стане някаква беля пък, съдията Ангел Ангелов даде по-рано край на мача при перспективно нападение на „Дунав“.
Ангелов изнерви всички на стадиона. Накъса играта при всяко „ох“ и „ах“ на гостите и тръгна да моделира мач, който трябваше според него да е нещо като балет. Освен това спести картони на „Локо“ в ситуации, когато „жепейците“ умишлено бавеха играта и симулираха.
Е, „Дунав“ се размина с важна победа, но пък спечели стратегическа точка! Случва се, даже няколко часа по-късно и славният „Ювентус“ едва удържа върха с 1:0 срещу средняка „Емполи“. 
Неприятното е, че отборът показа две коренно различни лица в сравнение преди седмица, когато победи „Ботев“ /Пд/ с техничен, бърз, скоростен, умен футбол. Но „Дунав“ ги „умее“ тези работи - да се представя под нивото си след всяка пауза в първенството. Така бе на два пъти през есента. По силата на тази традиция сега отборът трябва пък да вземе трите точки в мача си срещу солидния тим на „Оборище“ в Панагюрище.    
„Дунав“: Луков, Петков, Ковачев, Атанасов, Милчев, Ивайло Раденцов, Ненов /57 - Колев/, Читаков, Будинов, Чакъров / 77-Костадинов/, Огнянов /87 - Здравчев/.
„Локомотив“: Колев, Харизанов, Пенев, Иванов, Михайлов, Фиданин, Мечев /87 - Балъков/, Желев /54 - Трифонов/, Апостолов /75 - Суда/, Почански, Алексиев.