Ако в София се радват на "зелени релси", то в югоизточната част на родината ни се радват на "зелен асфалт". За абсурда разказва кореспондентът на БГНЕС от Свиленград.

В района на пограничните села Радовец, Маточина, Студена и Сладун асфалтът е рядко явление, но за сметка на това се изисква винетен стикер, за да може човек да пътува спокойно по тези пътища.

Дупките са като кратер на вулкан, а там където все пак има някакъв асфалт, в пукнатините му е пораснала трева. Хората споделят, че опитват да заобикалят пътното платно по черни пътища, тъй като там е по-добре за шофиране.

Въпреки че в пограничните села животът е замрял заради липсата на работа и лоши условия на живот, пътищата се ползват. До скоро това бе и един от най-преките пътища от Истанбул за Бургас и се ползваше целогодишно от товарните камиони. Сега те имат по-удобен маршрут през магистрала "Марица".

Жителите на селата недоумяват защо за "зеления асфалт" през Студена, направление Свиленград - Бургас, им се изискват винетки, за да стигнат до най-близката лечебница или аптека. Ако не се вземат спешни мерки, този път да бъде поне ремонтиран, то скоро от асфалтът ще има само спомен по снимките.