Българските националки изненадаха неприятно ръководството на федерацията и зрителите в „Булстрад Арена“ с много слабо представяне на европейското първенство по борба в Русе. Джанан Манолова и Виктория Бобева загубиха в четвъртък схватките си за бронзовите медали, а от вчерашните ни четири участнички само Габриела Пейчева успя да се добере до двубой за третото място. Нейната съперничка в борбата за бронза ще е испанката Естефания Пердомо. 
Пейчева /75 килограма/ стартира с успех от 10:2 срещу туркинята Каймет Когюрт, а после загуби с 0:11 срещу унгарката Жанет Немет. Немет обаче стигна до финала и така даде възможност на Пейчева да се бори за медал.
Александра Кашинова /53/ загуби с 0:8 от германката Сандра Парузевски и отпадна.
Евелина Николова /58/ хвърли много сили срещу Наталия Гизела от Полша и записа победа с 4:2, но нататък бе сразена с технически туш от рускинята Вероника Чумикова и също напусна първенството. 
София Георгиева /63/ тръгна с поражение от 4:7 срещу туркинята Ашли Тугу и приключи бързо участието си.
Голямото шоу ще е днес и утре, когато на тепиха в „Булстрад Арена“ ще излязат състезателите от свободния стил. Феновете ще могат да видят схватки на звезди като руснака Абдулрашид Садулаев, грузинеца Гено Петриашвили и други нашумели звезди. Зрелището днес почва в 10 часа, а финалите ще са от 18. Първите схватки утре ще са от 10, а борбите за медалите - от 17.