Футболистите на „Дунав“ ще излязат днес от 17 часа на Градския стадион за дерби мач срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Преди следобедната тренировка вчера „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Веско, с какво тази среща ще е по-различна от двубоите в първите кръгове на пролетния сезон?
- Мач като мач, с нищо по-различен от този срещу „Нефтохимик“, „Созопол“, „Поморие“. Дотук се справихме добре. „Локомотив“ не е по-страшен от тези отбори, че да треперим. Не ние, а гостите трябва да се притесняват. Аз вярвам, че ще се поздравим с победа. С нови 3 точки ще направим още една крачка към влизане в „А“ група. Домакини сме, така че трябва да свършим работата си.  
- Как ще коментираш провокациите от Горна Оряховица, че на дербито щяло да си проличи кой град е по-футболен?
- Тези заявки ме карат да се усмихвам! Струва ми се, че нашите фенове ще дадат най-добрия отговор на този въпрос. Доколкото усещам, русенските любители на футбола се готвят доста серозно за този мач. А в едно градче, поне пет пъти по-малко от Русе, трябва да са поне по-скромни. Важното е нашите фенове да не се поддават на провокации по време на мача. Нека да запазим спокойствие, а кой е по-добър - на терена или на трибуните, ще стане ясно след последния съдийски сигнал.
- Какво мислиш за рефера Ангел Ангелов?
- Много добър съдия! Важното е да свири това, което се случва всъщност. 
- Някакви проблеми преди мача?
- Янислав Иванов е доста по-добре и ще бъде включен в групата. Ще сме без контузения Йордан Димитров и наказания заради жълти картони Диян Димов.
- Ще бъде ли компенсирана липсата на Диян?
- Затова сме отбор - за да разполагаме поне с двама души на всеки пост. Убеден съм, че всички момчета ще се раздадат и с помощта на публиката Русе ще празнува след края на мача. Не казвам, че ще е лесно, но ние трябва да докажем едно - че „Дунав“ е най-добрият отбор в групата.