13 години след „Моята голяма луда гръцка сватба“, който спечели близо 400 млн. долара по целия свят и се превърна в ненадминат и досега бокс офис хит сред независимите заглавия, многобройната фамилия се завръща все толкова шумна и сплотена в продължението. Забавлението е гарантирано, защото основата на екипа е същата: продуценти отново са Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън, сценарият е написан от Ниа Вардалос, която беше номинирана за „Оскар“ за сценария на първата част.
Тя и Джон Корбет пак са в главните роли на живеещата в Чикаго гъркиня Тула Портокалос, която престъпва неписаните гръцки закони и се влюбва в не-гърка Йън Милър. Минали са няколко години от хаотичната и мултикултурна сватба на Тула и Иън. Като във всяко семейство и те имат проблеми, които се мъчат да решават в движение, за да запазят връзката си в професионалния и семеен живот. Имат пораснала дъщеря Парис - тийнейджърка, която иска да избяга от задружната и огромна  гръцка фамилия. Тя иска да отиде в университет, който е далеч и извън контрола на родителите си. Но Тула и Йън не могат да приемат мисълта, че тяхното единствено дете ще бъде далеч - във Флорида, Тексас или Ню Йорк. И тогава ситуацията става още по-стресираща, когато е разкрита голяма семейна тайна: родителите на Тула, изправени пред своите семейни проблеми, всъщност са пропуснали... да се оженят. Така на хоризонта се очертава още една сватба, още по-голяма и по-гръцка, истинско приключение за огромния и откачен клан Портокалос.
Неповторим гръцки темперамент, неочаквани комични ситуации и много настроение напълно оправдават рекламния слоган на филма „Моята голяма луда гръцка сватба 2“: Защото хората се променят, но гърците - не.