Новата премиера на русенския драматичен театър - комедията „Валят пари“, която ще бъде показана на 12 април на Голямата сцена в Доходното здание, ще бъде посветена на големия режисьор Слави Шкаров, който е роден на същата дата. Пиесата на френския драматург Себастиен Тиери за първи път се поставя на българска сцена. Режисьор е Владимир Петков, сценограф - Виолета Радкова, в ролите зрителите ще видят Христо Гърбов, Петя Венелинова, Ралица Константинова и Косьо Станев. 
Другият русенски спектакъл, който ще бъде представен през април, е „Дванайсета нощ“ на Шекспир - зрителите ще го гледат на 15 април. С него русенската трупа ще вземе участие в Глобалната програма на Британския съвет в София „Шекспир е жив“, посветена на 400 години от смъртта на Уилям Шекспир. Русенската постановка ще бъде играна на 25 април от 19.30 ч в Сатиричния театър.
Едно гостуване се предвижда на русенска сцена - на 11 април бургаският театър ще представи комедията на Рей Куни „Стая 1313“ с Руслан Мъйнов, Николай Стоименов, Тони Минасян, Анелия Луцинова и др.