Ангел Ангелов ще бъде главен съдия на съботното дерби в Русе между футболните отбори на „Дунав“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Елитният рефер е син на известния в близкото минало рефер Любен Ангелов. Любен Ангелов пък има брат близнак - Любе Спасов, който също беше сред водещите родни арбитри. За да бъдат различавани, двамата братя носеха различни фамилни имена.
Ангел Ангелов е на 18-о място в последната ранглиста на съдиите, които имат право да ръководят мачове от „А“ група. Той стана част от семейството на елитните арбитри през 2007 година. После обаче го нарочиха с инсинуации, че гради кариера върху плещите на баща си и чичо си, намериха му грешки и го извадиха за известно време от листите. 
Ангелов обаче със сигурност изглежда като един от малкото свестни съдии. Неслучайно БФС му даде да ръководи през февруари тази година голямото дерби между „Лудогорец“ и „Левски“ в Разград. Помощниците му за съботния мач в Русе ще са Петър Стойчевски и Драган Стойков.
Неговото име бе свързано на 5 април 2010 година със скандал след мача „Калиакра“-“Дунав“ в Каварна. Тогава дунавци под ръководството на покойния старши треньор Миро Миронов победиха заслужено с 3:1, а Ангелов изкара срещата по перфектен начин. И това се видя ясно, защото мачът бе предаван директно по телевизията. След последния съдийски сигнал обаче бившият вече кмет на Каварна Цонко Цонев тръгна да звъни по офисите на информационните агенции със смешни нападки и хули по адрес на рефера.  
„Този нещастник Ангел Ангелов провали мача. По-слаб съдия в последните няколко години не е стъпвал в Каварна. Трябва да го накажат за 44 мача! Пълен нещастник! Толерираше отбора на „Дунав“ и всяко негово отсъждане бе в полза на гостите“, изригна Цонко Цонев.
Но за адвоката Цонко един съдия бе добър само когато „Калиакра“ биеше. При загуба забравяше на мига изтънчения език на правист и обиждаше грозно рефер след рефер.