Бивш затворник е заловен за пореден път да кара кола без книжка и това може да се окаже пряк път за връщането му зад решетките.
В понеделник около 11.40 часа служители от участъка в Мартен провеждали акция за противодействие на битовата престъпност, когато забелязали срещу тях да идва мерцедес със силистренска регистрация. Щом ги видял, водачът спрял рязко, излязъл от колата и тръгнал в обратна посока. Униформените го настигнали и му поискали личните документи, при което той извадил служебна бележка от затвора в Белене със снимка, трите си имена и ЕГН. Установено е, че мъжът е на 27 години от Силистра и книжката му е била отнета преди месеци. Разбрало се още, че силистренецът излязъл от затвора преди година, но тъй като личната му карта била изтекла по време на присъдата му, той не си извадил нова, а се легитимирал с бележката от Белене.
Докато на място пристигне екип на КАТ да издаде акт на М.Т., той започнал да обижда и заплашва униформените със смърт и направил опит за избяга. Мъжът е задържан, но при вкарване в патрулката, той започнал да се блъска в облегалката на задната седалка. В крайна сметка е отведен в управлението, срещу него е образувано досъдебно производство.