Работничка в сладкарски цех пострадала, докато приготвя шоколадов кувертюр със специална машина. Злополуката, при която е наранен сериозно пръст на дясната ръка на жената, станала на 23 март, съобщи вчера главен инспектор в Инспекцията по труда Светлана Лазарова. За щастие, пострадалата вече е добре и е излязла от болницата, където е била настанена за четири дни. 
Докато машината мелогенизатор разбърквала втечнения шоколад за покриване на сладкиши, работничката забелязала, че парче от опаковка случайно е попаднало вътре в кафявата течност. Без да си направи труда да изключи захранването, жената понечила да извади чуждото тяло и при това машината повлякла ръката й, като наранила сериозно пръста. 
Жената е работила на трудов договор, била е инструктирана, но просто очевидно е решила, че може да се справи с проблема, без да прекъсва работата на машината, коментира Лазарова. И поясни, че през февруари са отчетени четири злополуки, станали през предишните месеци, за радост, нито една от тях не е с трагичен завършек.