Българските класици тръгнаха зле на започналото вчера в Русе европейско първенство по борба за състезатели до 23 години.
Най-неприятната изненада бе свързана със световния вицешампион за юноши Йото Христов, който отстъпи на осминафинала с технически туш срещу Андрей Царчук от Израел - 0:9! После Царчук бе пометен с 0:8 от азера Мурад Мамадов и така Йотов остана без шанс да мине през ситото на репешажите. 
Зле се разви борбата и на Майкъл Измирлийски /71 килограма/. Той започна първенството като квалификант и също загуби с технически туш - 0:11 срещу унгареца Кристиан Котеш! Котеш отпадна обаче на четвъртфинала от хърватина Каменияжевич /4:7/ и така затвори пътя на Измирлийски към поправка.
Марио Доцин /80/ загуби по-достойно от германеца Ханес Вагнер. Вагнер поведе с 0:4, Доцин обърна схватката до 8:4, но после даде 11 безответни точки и напусна победен с 8:15. Вагнер загуби на полуфинала с 2:3 от грузинеца Лаша Гобадзе и първенството за Доцин приключи. 
Симеон Станкович /98/ загуби от шведа Карл Еурен - 0:2. Еурен бе отстранен по късно от Мухамед Север от Германия и Станкович седна сред зрителите. 
А генералният секретар на световната федерация Мишел Дюсон отличи кмета на Русе Пламен Стоилов с почетен плакет. Кметът пък му подари картина с мотиви от Русе. Дюсон гостува на Стоилов с президента на европейската централа проф.Цено Ценов, който също получи картина, и  и председателя на родната федерация Валентин Йорданов.