Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов да бъде издигнат за кандидат-президент на изборите наесен - това е едно от решенията на общинската конференция на ВМРО в Русе, провела се завчера. Форумът е определил 23 делегати от Русенска община за конгреса, който ще се проведе на 17 април в София. Русенци са направили и номинации за ръководство на партията. За председател те предлагат Красимир Каракачанов, за негов заместник - Искрен Веселинов, а за организационен секретар - още един русенец, Юлиян Ангелов, като и тримата в момента заемат тези постове.
Това са нашите предложения, скромно отбелязаха комитите, като поясниха, че не държат цялата централа на организацията да се мести в Русе.
Надяваме се нашето мнение да се чуе - ние сме една от най-добрите организации в страната, поясни областният координатор Галин Григоров. 
За президентските избори е важно да излезем със силна кандидатура, която ще отиде на балотаж и ще го спечели, коментира депутатът Искрен Веселинов. Според него най-големият проблем на българските президенти досега са мълчанието и подчинението им на политическата сила, която ги е излъчила. 
Веселинов разказа за срещата си с вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева, която той поискал във връзка с бройките за приема в Русенския университет. 
Докато уточним деня за срещата, междувременно бе гласувано постановлението на Министерски съвет, с което бройките за държавния прием са доста орязани, каза народният представител.
По негови данни само за икономическите специалности приемът ще бъде с 20 на сто по-малко от предложеното от университета. Веселинов получил уверение от Кунева, че за следващата година тя поемала ангажимент да се обърне по-специално внимание на Русе.