37-годишен мъж е намерен мъртъв в катастрофирало ауди между Горно Абланово и Обретеник в неделя сутринта. На безжизненото тяло се натъкнал случаен шофьор, който в 7.15 часа минавал оттам и видял блъснатата в дърво кола.
След подаден сигнал оперативна група от РПУ е отишла на място и е установила, че двигателят на аудито е студен, трупът също бил изстинал, което предполага, че инцидентът е станал в събота през нощта. Огледът показал, че 37-годишният водач от Обретеник К.Л. първо се блъснал челно в дърво след ляв завой, а от удара колата се е завъртяла и се забила с дясната си част в друго дърво. Водачът е починал на място.
Пак в неделя, но в 2.49 часа, е получен сигнал за обърнато по таван „Мицубиши Паджеро“ на пътя между Борово и Две могили. На място екип от Две могили установява, че 34-годишният водач В.С. на суха настилка и на прав участък е напуснал пътя вляво и се е обърнал в нивата. В джипа е имало трима мъже. Двамата са успели да се измъкнат, но водачът е изваден след разрязване на вратата му. 
Потърпевшите са откарани в болницата, като двамата са губили периодично съзнание, а третият е бил със счупени прешлени. И тримата са настанени в неврохирургия без опасност за живота. Взета им е кръвна проба. 
Около 14 часа пък 26-годишен шофьор на волво е правил маневра на заден ход на кръстовището „Петър Берон“-“Сливница“ и блъснал падналата зад него 87-годишна жена. От удара старицата е получила фрактура на лицевата кост. Настанена е в болницата без опасност за живота.