Баскетболистките на „Дунав“ загубиха последния си мач от редовния сезон - 72:99 /25:25, 7:28, 17:19, 23:27/ у дома срещу „Хасково“. С поредното поражение русенки ще погледнат към плейофите от третото място, независимо че в последния кръг „Нефтохимик“ ще бъде домакин на „Берое“. При победа за бургазлийки те ще се изравнят по точки с отбора на шампионките, но ще останат четвърти заради по-лошите си допълнителни показатели.
Оределият състав на „сините феи“ се бори сериозно срещу „Хасково“, но едно е да искаш, а друго да надскочиш ръста си и да биеш очевидно по-класен отбор. Накрая дори старши треньорът на „Хасково“ Елена Станкова си позволи лукса да пусне в игра и най-дълбоките си резерви. 
Лошото е, че събираният с години и капка по капка авторитет на клуба започна да се размива за един сезон. Сега никой в Хасково, Бургас, Монтана или София няма да отбележи, че „Дунав 8806“ има кадрови проблеми, че чужденките и резервите са слаба ракия, а ще коментира резултатите.
Въпросът е какво може да се направи, че отборът да запише достойни игри в плейофите. Ясно е, че надеждите са в бързото възстановяване на Радостина Димитрова. Ако Биляна Степанович не се гипсира тотално, също може да даде нещичко. Другото е да стъпи върху решението на федерацията, която ще допусне картотекирането на още една състезателка. Пожарното попълнение обаче трябва да е българска гражданка, родена след 31 декември 1992 година. Ама къде ги стойностните български баскетболистки, след като всички хукнаха презглава да стават шампиони с ядра от чужденки!    
„Дунав 8806“: Илиева 12, Шаренкапова 24, Кочева 11, Коева 6, Костова 7 /Катич 12, Крачолова/.
„Хасково“: Галдейра 17, Тирера 25, Нанева 14, Моузли 26, Рудева 2 /Пашева 13, Димитрова, Апти, Делчева/.