Първите схватки от европейското първенство по борба за състезатели до 23 години в Русе ще започнат днес в 10, а не както бе обявено предварително, в 9. Така ще е и в останалите дни до края на шампионата - 3 април.
Първенството ще стартира с двубои в класическия стил. Първи на тепиха ще се качат борците в категория до 59 килограма. До финала на сутрешния сеанс в 13 часа ще са ясни още резултатите от предварителните схватки и репешажите за категории до 71, 80 и 98 килограма. Финалите ще са с начало 19 часа. Официалното откриване на първенството ще е от 18.30 часа. То ще бъде съпроводено с празнична програма. 
В подготовка по организацията в „Булстрад Арена“ вчера на място в залата работиха председателят на федерацията по борба Валентин Йорданов, генералният секретар Рахмат Софияди и други служители на централата. Стефан Николов и мениджърът на залата Борислав Велков пък направиха инструктаж по реда за влизане и заемане на местата в залата. От него стана ясно, че зрителите ще бъдат настанени на високата трибуна откъм централния вход. Входът за сутрешните борци ще е 2, а за късните - 3 лева.    
Феновете на борбата в Русе ще могат да наблюдават за първи път схватки върху 3 „високи“ тепиха, положени върху повдигнати платформи. Секретарският апарат ще е от представители на сръбската федерация.
Сред гостите на шампионата е русенецът Огнян Николов, вицеолимпийски шампион от игрите през 1972 година.   
Междувременно сайтът на световната федерация по борба /UWW/ отдели на челната си страница подобаващо място за европейското първенство в Русе. На страницата има и съобщение, че схватките от трите тепиха ще бъдат излъчвани онлайн за любителите на борбата в целия свят.