С пореден гол на Мирослав Будинов футболистите на „Дунав“ победиха „Ботев“ /Пд/ с 1:0 в контрола на Градския стадион в Русе. Резултатът можеше да е още по-впечатляващ, ако таранът бе точен и след почивката. Тогава той бе изведен два пъти на съвсем чисти позиции срещу вратаря, но в първия случай тръгна да го финтира и се оплете, а във втория прати топката в тялото му и тя излезе в корнер. Будинов имаше шанс и през първото полувреме, но не можа да „хване“ хубаво центрирана от Чакъров топка. Тежък удар пък на Диян Димов бе спасен от резервния страж Марин Димитров. След остри пробиви и центрирания на Здравчев и Костадинов също можеше да се стигне до нов гол в мрежата на „канарите“.
Двубоят „Дунав“-“Ботев“ бе спрян в 14-а минута за минута мълчание в памет на великия холандски футболист Йохан Кройф. 
След първите 15 минути „Дунав“ пое контрола над мача и надигра именития си съперник. Дотогава гостите държаха повече топката с копиране на барселонското тика-така. Острота в атаките им обаче липсваше. Единственото им положение бе извеждащо подаване през центъра на защитата към Божидар Васев, който се измъкна, но стреля покрай дясната греда.
„Дунав“ дочака търпеливо своя момент. Отборът отне топката в средата на терена и след няколко бързи къси подавания я пласира към Антон Огнянов. Огнянов се измъкна вляво и почти от аутлинията предложи перфектно, успоредно на вратата подаване към Мирослав Будинов. Централният нападател засече топката от движение и я закова под напречната греда - 1:0. 
Оттам нататък дунавци доминираха почти напълно срещу отбор, който стартира с шумни имена в състава си - Виктор Голас, Йордан Христов, Мариян Огнянов, Грегъри Нелсън, Божидар Васев, Лъчезар Балтанов, Орлин Старокин. След почивката в игра влязоха талантът Тодор Неделев, Лазар Марин, Даниел Златков. 
Впечатляващо бе, че футболистите на „Дунав“ надбягаха съперниците си в много добър като темпо мач. Защитата, с леки колебания, бе почти безупречна, халфовете спечелиха средата на терена след четвърт час игра, контрите вървяха по-бързо, опростено и интересно в сравнение с нападенията на „канарите“. Освен това момчетата се подсигуряваха доста солидно и не оставиха много пространства на гостите. Двубоят се получи още, защото „Ботев“ игра открит и офанзивен футбол. 
Антон Огнянов показа отново, че се вписва бързо в стила на „Дунав“. Сякаш е играл в този отбор поне две години! Чудесен мач изнесе и Николай Колев. С много тичане, техника и пробиви той уплътни десния фланг в двете фази на играта и направи така, че отсъствието на Юлиян Ненов да не се почувства. Хубаво, умно и полезно бе представянето на Ивайло Раденцов. Капитанът Диян Димов пък влезе след почивката и зажаднял за игра след наказанието си с лишаване на права за два мача, буквално разхвърли халфовете на „Ботев“.
Дори след влизането на резервите „Дунав“ съхрани стила си и не се видя спад в играта. Здравчев и Костадинов сториха интересни рейдове по фланговете, а Марио Петков и Петър Патев замениха достойно Парнаров и Милчев.
Тази хубава победа срещу отбор с голямо име в българския футбол заслужава аплодисменти. Главното сега е отборът да не се главозамая и да съхрани концентрацията си за поредното важно дерби в „Б“ група на 2 април от 17 часа срещу „Локо“ /ГО/. Билетите за този мач с цена 4 лева ще са в продажба от днес в магазини „Фаст маркет“ на ул. „Петко Д. Петков“ 3,  „Плиска“ 94 и в „Биг Бойс“ на ул. „Ангел Кънчев“.  
„Дунав“: Антонов, Парнаров, Ковачев, Атанасов, Милчев, Раденцов, Колев, Читаков, Будинов, Чакъров, Огнянов /Луков, Костадинов, Петков, Димов, Здравчев, Патев/.
„Ботев“: Голас, Христов, Филипов, Старокин, Ощипко, Юсеин, Балтанов, Огнянов, Нелсън, Васев, Милев /Димитров, Марин, Камберов, Тютюков, Кифуети, Златков, Неделев, Рамадан/.