Минимум 60 минути трябва да се предвидят при преминаването на Дунав мост при Русе с лек автомобил.
В ранните сутрешни часове забавянето при преминаване на съоръжението, от една страна, е заради стеснения участък на самия мост и продължаващите ремонтни дейности, а от друга, е и заради засилените мерки по контрола на документите.
В посока Румъния освен личните документи, се изисква да се представи за сверяване и талонът на превозното средство, като проверката и въвеждането в системата се извършва последователно както от българите, така и от румънските гранични полицаи.
Микробусите и малките камиони подлежат и на визуален оглед на товарните им отделения.
Хората, насочили се към летището на Букурещ, трябва да предвидят поне 3 часа за пътя с преминаването на моста, като се отчете и трафикът в румънската столица.
Същото е положението и в обратната посока, и то без да се нарушават правилата и без пререждания, а такива има в изобилие. Опашките от тирове на румънска територия са доста големи, като камионите се нареждат от полицейски екипи по булеварда в направлението към Букурещ. Тя в момента е близо 6 километра.
Въпреки лошото време ремонтът на Дунав мост продължава със засилени темпове, като се очаква съоръжението да бъде готово до края на месец април. Почти е приключила подмяната на бетонните плочи и остават дейностите по асфалтирането на лявата лента в посока на България.
Работи се и по металната конструкция на подвижната секция на моста. Предстои да се демонтират старите перила и да се сложат новите предпазни мантинели, показа проверка на агенция БГНЕС.