Дауд Ибрям е новият областен лидер на ДПС в Русе. Това е втори мандат за председателя на земеделската комисия в общинския съвет в Русе. Той беше единственият кандидат за овакантения от депутата Ферихан Ахмедова пост и бе избран единодушно от 190 делегати на 11-тата отчетно-изборна конференция на партията, която продължи 4 часа в събота.
Освен че уставът на партията не позволява на депутати да заемат тази позиция, Ахмедова изтъкна в отчета си за 3-годишния мандат на върха на ДПС в Русе, че не е успяла да съчатае ангажиментите си на народен представител и областен председател. Това се е отразило и на резултатите на местните избори в Русенско, като Ахмедова бе категорична, че позицията трябва да заема човек, който ежеднвено е в областта. Тя подчерта, че причините за недотам доброто представяне на ДПС в областта са вътрешни и външни, като припомни и цифрите - партията няма общински кмет, има 9 кметове на кметства и 23 общински съветници. Особено драматично ДПС изживя загубата във Ветово, където по думите на Ахмедова се разрази истинска Сталинградска битка.
Депутатката не отмина и събитията, които разтресоха партията, а именно отстраняването на Лютви Местан. 
ДПС е партия със здрав инстинкт за случващото се в страната и по света. Партията трябва да се доближи до проблемите на хората и да им помогне в тяхното решаване. Само ако сме активни, можем да имаме трайни успехи и затова имаме нужда да сме единни. Това единство е нашият печеливш ход. Няма сила, която може да ни спре. За нас ДПС е кауза. ДПС е в нашето ДНК, каза още в отчета си Ахмедова. 
На форума бяха определени и делегатите за националната конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април в София, както и членове ка Контролната комисия.
Гости на конференцията бяха съпредседателят на ДПС Рушен Риза, Емел Етем, Хасан Адемов, депутати от Силистра, Плевен и Разград, областните лидери на БСП и СДС Божидар Йотов и Драгомир Дамянов. Кметът Пламен Стоилов изпрати поздравителен адрес до делегатите. 


Рушен Риза:
Структурите искат Ахмед Доган
да поеме управление на партията


Засега почти всички структури на ДПС застават зад нашия неоспорим лидер Ахмед Доган. Желанието ни е той наистина да поеме оперативното управление на партията. Структурите желаят това, но ще видим какво ще стане на националната конференция на 24 април. Това каза съпредседателят на партията Рушен Риза. Доган е гарантът, че ние няма да изменим на нашата кауза, че партията ще се развива в правилната посока най-вече от гледна точка на националната сигурност и на спокойствието на гражданите на България, подчерта той. Риза посочи, че ако Доган откаже, новият председател на ДПС трябва да е доказал се в партията човек, който ще държи на идеалите, целите и каузите на ДПС. Решението все пак ще бъде взето от делегатите на националната конференция на партията, която ще се състои в края на следващия месец, допълни той.
Съпредседателят на ДПС отбеляза, че партията има около 70 000 членове и е сигурен, че има такива хора в структурите. Всеки от тях би могъл да бъде председател на ДПС, възможно е новият председател да е от Русе, но все пак нека оставим тези 1000 делегати да си свършат работата на националната конференция, коментира Риза. Той посочи още, че ДПС Русе е една от традиционно силните и основни структури. Винаги сме имали и силни лидери в областта, а Ферихан Ахмедова е такъв лидер, допълни още Риза.