"Доста хора се заблуждават, че все още сме 1994 г., а това не е така". Думите са на Владислав Стоянов, превърнал се в истински герой за националния ни тим при контролата с Португалия. Вратарят на Лудогорец изигра страхотен двубой и бе с основна заслуга за победата с 1:0, тъй като отрази дузпа на Кристиано Роналдо и направи още редица отлични спасявания.

Владо призна, че Кристиано Роналдо и останалите от домакините са отказали да си сменят фланелките с нашите. Изключение направил само халфът Дани. Перничанинът се пошегува, че сега може да попази малко на границата, каквито призиви се появиха в социалните мрежи след двубоя с португалците.

"Отдавна българският фен беше зажаднял за такава победа. Мисля, че имаше нужда – не само фенът, но и ние. Последните месеци само ни оплюваха. Имахме нужда от тази победа", посочи стражът в ефира на Нова телевизия.

"Доста хора ми се обадиха, в социалните мрежи проследих нещата. Голяма е еуфорията, но не само аз, а и моите съотборници имат своята заслуха. Всеки се раздаде на максимума на възможностите си и затова победихме"

"Честно казано, още преди мача бях споделил с мои приятели, че голяма вихрушка ще ни вее. Още в 5-ата минута погледнах таблото и видях, че те имаха сигурно 5 положения. Знаех, че ако успеем да удържим, нещата ще утихнат. Така и стана, особено като вкарахме гола. Ако кажа, че е било лесно, ще излъжа. Така се постигат нещата във футбола – с доста труд", отчете стражът и продължи:

"Не бих казал, че сме били респектирани. Ако гледаме реално, Португалия е сред топ отборите в света. Футболистите им струват милиони. Много хора се заблуждават, че още живеем в 1994 година, а не е така. Нормално е като нямаш резултати, да ти бъде трудно. Нашето самочувствие по принцип е занижено, сега е малко по-добре".

"На клубно и лично ниво съм постигнал почти всичко – взел съм почти всички награди. Единственото, което искам сега, са успехи с националния отбор. Нека не се изхвърляме и не правим още отсега сметки за световните квалификации. Знаете каква е групата", продължи с анализа Стоянов. Той коментира и новия национал - Марселиньо.

"Той е много добър футболист, който ще помогне на националния отбор. Не показа пълните си възможности, но това е нормално. Беше дебют за него, но за в бъдеще ще помогне много", подочи вратарят и се върна отново на сблъсъка си на терена с Кристиано Роналдо.

"Роналдо е сред най-големите футболисти в света и когато някакъв неизвестен вратар те отчайва, и аз да бях на негово място, щях да се ядосам. Той беше изнервен. Каза ми, че съм голям късметлия, а аз отвърнах, че това е моята вечер. Роналдо каза: "Нищо, аз ще ти вкарам“. За наш късмет не успя. След мача португалците бяха ядосани и почти никой не си размени фланелката.

Като коефициент имам доста спасени дузпи, но нямам нищо специално. Всичко опира до усет. Дори с Иван Чворович се чухме преди мача и обсъдихме ако има дузпа къде ще я бие Роналдо. Аз му казах, че сигурно пак ще е вдясно, а Чворович се съгласи“, сподели вратарят на "лъвовете".

"За мен това е работа. Когато не допусна гол, значи съм си свършил добре работата. Наистина сега съм споменавано име, но без съотборниците ми нямаше да се получи това нещо. Футболът е колективен спорт. Не може да се каже,че един футболист е герой и той е спечелил мача. През последните месеци доста страдахме футболистите, доста глупости се изписаха – не само за нас, но и за треньора, а и за Българския футболен съюз.

Направихме нещо много хубаво, надявам се да го повторим срещу Македония. Не бива да заличаваме с лека ръка постиганатото дотук. Отборът ще се постарае да играе добре и да победи. Надявам се да ни се получи и националният да тръгне нагоре. То вече няма накъде надолу", завърши с усмивка вратарят.