Националният отбор на България записа неочаквана и престижна победа с 1:0 при гостуването си на Португалия в контролна среща, играна в Лейрия.
В герой за "лъвовете" се превърна вратарят Владислав Стоянов, който спаси 5 положения още до 10-та минута на двубоя, а до края на мача се отличи с още куп добри намеси, включително и спасена дузпа, изпълнена от Кристиано Роналдо. 

Възпитаниците на Ивайло Петев играха прибрани в своята половина през всички 90 минути, но успяха да направят няколко опасни контраатаки и реализираха една от тях. В 19-та минута дебютантът в националния отбор Марселиньо получи добра топка от Ивелин Попов в наказателното поле, след което финтира двама бранители на домакините и от трудна позиция прати топката във вратата за 1:0. 

До края на мача над всички на терена бе Владислав Стоянов, който остана непробиваем за Роналдо и компания. Португалската суперзвезда на "Реал Мадрид" опита да вкара от фаул, два пъти излиза сам срещу Стоянов, но без успех. Дори в заключителните минути от двубоя Роналдо стреля с глава от непосредствена близост, но отново българският вратар бе на мястото си и отрази удара му.

Така в крайна сметка България записа успех над един от финалистите на Евро 2016.